Over mij

Mijn naam is Lesley Bouman, toegepast psycholoog en kinder- en jongerencounselor. Samen met mijn vriend en onze dochter woon ik in Uden.
Al vroeg in mijn leven wist ik dat ik met kinderen wilde gaan werken. Daarom was het voor mij heel logisch dat ik na mijn middelbare school de opleiding tot onderwijsassistent ging volgen. Tijdens de opleiding mocht ik onder andere stage lopen bij een speciale basisschool (SBO). Hier maakte ik voor het eerst kennis met kinderen die meer hulp nodig hadden om zich te kunnen ontwikkelen. Het bieden van extra ondersteuning aan deze kinderen en mijn groeiende interesse in de achterliggende betekenissen van het gedrag, zorgde ervoor dat ik de HBO opleiding Toegepaste Psychologie ben gaan studeren. Vervolgens heb ik de erkende post-HBO opleiding tot kindercoach/ counselor (BGL&Partners) succesvol afgerond.

Na het behalen van mijn diploma ben ik gaan werken als pedagogisch begeleider bij een organisatie die werkt met leerlingen die zijn uitgevallen in het onderwijs. Deze zogenoemde ‘thuiszitters’ krijgen daar één op één pedagogische begeleiding en als ze daar aan toe zijn ook didactische ondersteuning. Het hoofddoel van deze begeleiding, is om deze kinderen vanuit een positieve benadering weer vertrouwen te geven aan hun eigen kunnen.

Jeugdpraktijk Groen

In mijn praktijk hebben zowel kinderen, jongeren als hun ouders de mogelijkheid om hun verhaal te vertellen. Ik ga ervan uit dat de laagdrempelige coaching en therapie niet alleen de negatieve emoties kunnen verminderen, maar ook de positieve emoties kunnen vergroten. Een goede relatie met het kind staat centraal en voor mij is het belangrijk dat het kind zich veilig genoeg voelt om, de voor het kind belangrijke zaken, te kunnen delen. Mijn doel is om kinderen weer te laten genieten van de kleine en (natuurlijk) grote geluksmomenten. Daarnaast om hun zelfvertrouwen te vergroten en om ze tools mee te geven voor in de toekomst. Dat zij de kracht vinden om er zelf weer tegenaan te gaan.

Aangesloten bij

 

 

 

 

Betrouwbaarheid en professionaliteit staan voorop bij deze beroepsorganisaties. Om verbonden te blijven dien je minimaal HBO-niveau geschoold te zijn, bij- en nascholing te volgen en deel te nemen aan inter- en/of supervisie.